onsdag 30 juni 2010

Halt Joker!!!

Nu har man äntligen semester, och kan ägna mycket tid åt hästen, med träning och körning i området, men, men, då blir han halt!!!
Trasar sönder hö fram och blir jättehalt, fram med en duktig hovslagare som bara tipsar om att åka till klinik. Strömsholm gick inte då hästen måste vara döende för att få komma, Uppsala däremot kunde ta emot, lasta en halt häst och iväg 2 timmar på essingleden och motorväg. väl framme var det väntetid hela dagen, framåt eftermiddagen fick vi träffa en vetrinär som tittade på honom, och en hovslagare, tiden gick och han blev tvungen att stanna kvar över natten.

Dit dagen efter, dom hade röntgat hoven och sett ett streck i hovbenet, men kunde inte säga om det var en spricka eller inte, men för säkerhets skull så behandlar man honom som att det var en spricka, gips, smärtstillande och boxvila i 6 till 10 dagar. Återbesök den 12 juli. Hur kul är det???

Att resa från Uppsala med häst, är ingen nöjesresa när det är totalstopp i trafiken vid Kista och ända fram till posthuset i Solna, och 28 grader varmt, med en sjuk häst i transporten, vi körde öppet överallt och fick ta en genväg via Sumpan och Solna. Det var inte bara vi som tänkte så,
massor av trafik, men han är som vanligt tålmodig, började röra på sig när vi kom in på skogsvägarna, han känner igen sig tror jag.

Nu står han i en liten sjukhage och gnäggar på de andra kompisarna, men mår mycket bättre idag då läkemedlet verkar.

Måtte det bli bra?! Återkommer med några bilder senare.. ha det Pelle...

1 kommentar:

  1. Åhnej!!! :-( Håller tummarna för att det är bättre vid återbesöket och att det räckte med nya skor eller vad de nu gör. Puh. SÅ tråkigt!

    SvaraRadera